facebook

Vorige

Reisverslag Koihunt maart 2018 – Dag 5 (9 maart)

Dag 5:

Vandaag was alweer de laatste volle dag in Niiagata. We hebben nog een paar afspraken staan. We beginnen de dag bij Hosokai, hier hadden we aan het begin van de dag een afspraak gemaakt. Maar toen wisten we nog niet wat we allemaal tegen zouden komen. Op zich heb ik niet veel meer nodig daar wel al heel veel hebben aangekocht de laatste paar dagen. We bekijken de tosai bij hosokai goed. De mix is te breed, want we zijn eigenlijk nog op zoek naar een aantal variëteiten. Ik koop er dus niks.

Daan gaan we naar Yagenji. Hier hebben we, mede door een andere kweker, die voor ons heeft onderhandeld met Yagenji, de mogelijkheid om als eerste dit seizoen te mogen handpicken. Allereerst kijken we bij zijn ‘gewone’ tosai, ouderdieren, tategoi en dan gaan we naar de tosai waar we mogen handpicken. We zien het afgesleepte net al netjes klaar hangen en ik schrik een beetje van de vissen… Ze zijn groot, goed van kleur en body, er zitten zeer leuke variëteiten in… Ik denk op dat moment ‘ow ow, dit wordt te duur’. Maar de prijs is goed, en we kopen hier een grote box met diverse vareiteiten, enkele voor een koishow. Dit zijn visjes die nu al helemaal af zijn, de rest moet nog ontwikkelen.

Variëteiten: Showa, Ginrin showa, sanke, goromo, goshiki, kikusui, asagi, tancho, tancho showa, tancho kujaku…

Zie de filmpjes hieronder.

Dan is het alweer lunchtijd. We gaan weer Ramen eten. In dit restaurant liggen hele kleine puzzeltjes en de eerste keer kregen we er geen 1 opgelost… Gelukkig heb ik ze zelf niet anders komt er niks meer van de andere dingen terecht. Wonder boven wonder lossen we er 3 op… 😉

Na de lunch rijden we naar Maruhiro. Gisteren was het laat en we willen nog wat goede foto’s maken van de aankopen en meer informatie, zoals bloedlijn, groeiverwachting etc. etc. over de gisteren aangekochte tancho showa.

We zitten er bijna de hele middag en ik begin zelfs in grote lijnen het Japans te begrijpen…

De reis zit er nu dus echt bijna op. Zometeen begin ik met het inpakken van mijn koffer en morgen gaan we op tijd naar Narita, daar blijven we 1 nacht en dan vliegen we terug. Een relaxte terugreis dus, met genoeg tijd om terug te kijken op deze werkelijk fantastische reis. We hebben alle tosai die we zochten gevonden. Wat inhoud; gewone tosai, hogere kwaliteit, speciale varietieten, jumbo tosai. Ook hebben we nog goede nisai kunnen vinden en met name daarin veel zoekopdrachten kunnen vervullen..

In het eerste weekend van April, het paasweekend zal alles in de winkel zwemmen. Op deze dagen gaan we een leuke actie doen, maar daar later meer over.

Veel filmpjes zijn donker, in het echt zijn de koi zo mooi, dus komt het zien in Jutrijp!!!

Sayonara!! en tot in Nederland

 

Sander