facebook

Vorige

Reisverslag Koihunt maart 2018 – Dag 4 (8 maart)

Dag 4:

Het is ongelofelijk… Elke dag zeg ik “Dit is de beste dag”, maar vandaag was wederom een hele goede dag met de wat specialere aankopen…

We beginnen de dag bij Isa, hier hebben we al vanaf de eerste dag een afspraak maar omdat zijn Jumbo Tosai nog steeds veel gevoed worden moet hij eerst stoppen met voeren alvorens er genet kan worden. Ik dacht vooraf, hier kopen we vast niks omdat de prijzen over het algemeen bij Isa vrij hoog zijn.

Maar wonder boven wonder vielen de prijzen erg mee. En dus selecteerde we 25 jumbo tosai van Isa! MET enkele Tancho Showa (heel moeilijk te vinden)!!

Zie de video’s hieronder en oordeel zelf. De prijzen van deze tosai liggen rond op €195,- voor de showa en €395,- voor de tancho showa’s.

Vervolgens rijden we door naar de volgende afspraak, Marujyu. We willen daar graag de bekende Tancho Showa van 97 cm bekijken. Er zwemmen nog een aantal tosai, en wel Goromo, zowel AI als BUDO. Tosai die je nergens meer tegenkomt omdat ze allemaal al uitverkocht zijn… Hmmm.. de onderhandelingen zijn even pittig maar we besluiten ze allemaal te kopen!

Zie het filmpje…

Na Marujyu doen we een korte lunch en daarna rijden we naar Marusei, waar de meereizende klant al eerder een Kindai Showa kocht. We willen kijken voor een 2de vis in de doos. Dat lukt zeer goed en Paul vind een hele bijzondere sanke.

Terwijl we aan het kijken zijn valt mijn oog op een 5-stap Kohaku!!! (waar zie je ze nog). De kohaku is bijzonder goed qua huidkwaliteit, nisai en 47 cm. Ik heb een zoekopdracht voor een goede kohaku en na contact met de klant komt ook deze vis mee naar Nederland. Als alles goed gaat, is ze zeker te zien op een of meerdere shows dit jaar.

Dan rijden we naar Maruhiro. Ik heb nog een optie op een tategoi sansai Tancho. Wederom na een flinke onderhandeling komt ook deze vis voor een klant mee naar Nederland. Wat een plaatje!!!

Paul zijn droom is een goede Tancho Showa. Maar deze zijn heel moeilijk te vinden en als we er al 1 vinden zijn ze niet te betalen. Aan het begin van de week hebben we gedineerd met Maruhiro zelf en hij wist van de wens van Paul. Terwijl ik aan het bellen ben met de klant van de tancho neemt Maruhiro hem mee naar zijn tategoi (waar we dus eindelijk mogen kijken). Paul is aan het rondkijken en Maruhiro zegt niks. Op dat moment sluit ik ook aan en we zien een Tancho Showa (nisai) apart zwemmen. We vragen naar de koi en de kweker zegt “nee, is tategoi” en dan zegt hij “maar hij voor jou Paul”. De agent en ik kijken elkaar en denken ‘huh?’… Paul reageert zoals iedereen zou doen, “ja, ja, de prijs zal wel veel te hoog zijn”. We vragen voorzichtig de prijs en wonderbaarlijk is deze veel minder dan we dachten…

Ik zie Paul denken… Dan zegt de agent, ‘als jullie hem niet willen, dan koop ik haar’, waarop de kweker zegt “nee, hij is voor paul”… Dan zeg ik “en anders koop ik hem wel” en de kweker zegt wederom “nee, deze is voor paul”.

Na wikken en wegen komt de Tancho Showa naar Nederland. Paul heeft dus zojuist een tategoi gekocht, een koi die wij als dealer of agent dus niet mochten kopen. Had Paul hem niet genomen dan was hij terug gegaan.

Dit is het grote voordeel van zelf naar Japan gaan, de kwekers willen op een of andere manier vaak de hobbyisten de tijd van hun leven geven. Nou ik denk dat dit in dit geval zeker gelukt is!!!

Bekijk het filmpje, wat ze prachtig!

 

Dus, wederom een goede dag.
Morgen is onze laatste volle dag, met nog een paar afspraken op de planning.

 

We hebben wat problemen met de sd kaart van de camera dus ik krijg de foto’s er niet vanaf. We proberen het morgen nogmaals. Gelukkig wel de HD filmpjes op youtube….

Sayonara en tot morgen!

Sander