facebook

Vorige

Reisverslag Koihunt maart 2018 – Dag 3 (7 maart)

Dag nr. 3

Vandaag was een topdag!!! Met heel veel vissen.

We zijn de dag begonnen bij Sakai Yamamatsu. Een Go-sanke kweker met een hele hoge kwaliteit. Normaal gesproken zijn de nisai voor ons te duur, maar de kwaliteit is heel erg goed. We hebben een afspraak gemaakt om zijn Tosai te gaan bekijken. De eerste 2 bakken die we die waren werkelijk fantastisch maar ook heel erg duur. We rijden dus maar even door naar zijn andere tosaihuis. Hier zien we zeker hele interessante tosai zwemmen en we maken een afspraak voor morgen.

Dan rijden we door naar Maruhiro. We hebben hier enkele vissen in optie voor een klant uit Nederland. Hier kijken en praten we nogmaals over en make nogmaals wat goede video. Daarna selecteren we er 8 goede nisai’s. Waaronder 4 Ki Utsuri’s. Deze zie je niet vaak en het zijn zeer schone vissen.

Ook gaan we nog naar huis met een flink aantal speciale boxen, maar daar later, in Nederland meer over.

Dan even pauze, we nemen een snelle lunch.

Na de lunch gaan we naar Maruhide. Hier zijn we snel klaar maar met een super goede deal. Terwijl we kijken biedt hij onze een speciale mix aan. We mogen hier wat uit handpicken. Maar we besluiten te vragen of alles te koop is. Dat is het en de prijs gaat heel erg naar beneden… Een snelle verschikkelijk goede deal. Jullie vragen je nu natuurlijk af wat voor vissen het zijn. Go Sanke maar doitsu! Ook doitsu Tancho Showa, meerdere… Maar ook hier zullen we later meer video’s en foto’s van plaatsen.

Dan gaan we direct door naar Yamazaki. Hier kopen we 180 stuks tosai, vele variëteiten en geselecteerd! Hier maken we filmpjes van in Nederland.

Dan nog even naar de winkel waar ze netten en andere leuke dingen verkopen, hierna zit de dag er al weer op. Morgen beloofd wederom een zeer goede dag te worden.

Vandaag kochten we 9 nisai en 430 tosai!

Tot morgen!

Sander