facebook

Vorige

Koihunt Oktober 2017 – Dag 6 (29 oktober 2017)

Vandaag was de laatste volledige dag. Maar wel nog met een paar leuke aankopen. De weersvoorspelling van vandaag; 100% kans op regen van 07:00 tot maandag 20:00… En die voorspelling is voor vandaag uitgekomen…

Voordeel is dat het maken van foto’s en video’s van aankopen een stuk beter gaat omdat we geen last hebben van schitteringen.

We hebben om 09:00 uur een afspraak staan bij Yagenji. Eerder deze week hebben we daar een Kanoko Asagi gekocht. Bij aankoop had ik nog de optie bedwongen om de vis in Azukari te laten, echter, er is vanuit Nederland zoveel interesse dat er zelfs een wachtlijst is voor deze vis. Ik heb dus maar besloten de koi naar Nederland te halen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden ga ik kijken of ik de box kan vullen met nog een paar leuke exemplaren.

Ik mis eigenlijk nog wat go-sanke. Bij aankomst is er niemand bij Yagenji, wat wonderbaarlijk te noemen is. Eindelijk gewoon is even rustig kijken…

Al snel zie ik dat er in een bepaalde bak nog erg leuke vissen zwemmen en samen met de kweker halen we de beste 4 naar boven.

Hieronder de foto’s en zeg eerlijk, voor €395,- zijn dit hele goede vissen.
Ze zijn ook te bekijken op;
http://www.koicentrumfriesland.nl/koi-aanbod-japan-oktober-2017/

Na Yagenji rijden we naar Yamazaki, ook hier is het rustig… Heerlijk…

We scheppen hier nog wel een aantal groter koi maar ik vind de prijs/kwaliteitsverhouding niet 100%. We kopen hier dus niks.

Vervolgens rijden nog langs een aantal kwekers, maar of er zwemt niks wat ons doet besluiten te gaan scheppen of de kwekers zijn er niet.

Dit heeft er ook mee te maken dat er dit weekend een koi show is in Oyija, veel kwekers zijn daar en ook de dealers die hier zijn, zijn op de show.

We eindigen de dag bij Maruhiro, deze kweker heeft zoveel vissen zitten en vangt nog elke dag af, zo ook vandaag weer. Er zijn een aantal bakken bij deze kweker waar je gewoon even rustig moet gaan zitten en kijken. Kijken, kijken en nog eens kijken. Als snel vallen me een aantal kleinere koi op, die er gisteren nog niet in zaten… Het zijn een ginrin kohaku, ginrin shiro utsuri en 2 ginrin tancho showa’s. Hele leuke vissen maar ze zwemmen in de bak waar de prijs op aanvraag is. De vrouw van Maruhiro is er wel maar ze weet de prijzen niet… Dus we reserveren de vissen voor een dag.

Ondertussen weet ik de prijs en moet ik er even rustig over na denken… 😉

Morgen is alweer de laatste dag en vertrekken we rond 15:00 uur naar Narita. Daar slapen we een nachtje en dinsdag stappen we weer op het vliegtuig naar Nederland. De week is voorbij gevlogen, maar morgen nog een ochtendje, dus wie weet wat we nog tegen komen…

We sluiten de dag af bij een steak restaurant. Als we aankomen moeten een hele tijd wachten voordat we aan tafel kunnen, dat is een goed teken.
Vandaag hebben ze een 450grams steak op het menu staan, ik moet zeggen; Het was even aanpoten maar wel erg lekker, zie de foto’s 😉

Het was zo slecht weer vandaag dat ik eigenlijk geen omgevingsfoto’s heb kunnen maken, morgen ga ik daar is even de tijd voor nemen…

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Sayônara!

Sander

P.S. Bekijk onze aankopen op onze speciale pagina op de website;
http://www.koicentrumfriesland.nl/koi-aanbod-japan-oktober-2017/

Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere van onze aankopen of nog op zoek zijn naar een bepaalde koi? Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp Aankopen Groephttps://chat.whatsapp.com/C1c8CjXrunj69oZJisTXsW
WhatsApp/Telefoon
: +31(0)639752974
Facebook/Messengerhttps://facebook.com/koicentrumfriesland/
Emailinfo@koicentrumfriesland.nl

Op alle aankopen die u tijdens onze Japan reis doet krijgt u 10% aankoopkorting.
Wij vragen enkel een aanbetaling van 50%, risico tot 1 mei voor ons.