facebook

Vorige

Koihunt Oktober 2017 – Dag 5 (28 oktober 2017)

Vandaag was een hele interessante dag!

We staan vandaag vroeg op want we hebben een afspraak bij Takahashi, deze kweker zit wat verder weg en toch toch gauw 45 minuten rijden. We zijn er iets te vroeg, namelijk 08:45 uur. Takahashi is er zelf nog niet. Er is vandaag en morgen namelijk een koishow in Ojiya en ’s ochtends brengen de kwekers hun vissen naar de show. De vrouw/moeder of oma van Takahashi komt naar buiten stieren als we rustig naar de vishuizen lopen…

Ze begint een heel verhaal waar we werkelijk niks van snappen. We kennen ondertussen een paar Japanse woorden en zinnen waar we ons redelijk mee redden maar hiermee….

Als snel wordt via onze agent duidelijk dat Takahashi iets later is en we even moeten wachten… Toch komt de vrouw/moeder of oma van Takahashi ons op een gegeven moment ophalen en wijst naar het vishuis, we mogen toch even kijken… We vinden hier helaas niks. Wel heel jammer want Takahashi is een goede doitsu kweker met een brede variëteit.

Dan rijden we door naar Wada, ook dit zin in de hoek van Takahashi. Ook deze kweker is zijn vissen aan het wegbrengen en we moeten wederom even wachten. Het gebied waar we nu zitten is totaal anders dan in en rondom Ojiya dus we vermaken ons wel. We weten dat Wada net zijn Ginrin Asagi heeft afgevangen dus we zijn vol spanning.

Daar komt hij aan gescheurd en verontschuldig zich meerdere malen, wat zijn het toch beleefde mensen die Japanners…

Dan gaan we naar binnen en worden we blij. De asagi’s zijn erg goed en er zijn ook nog wat andere variëteiten te vinden. Één hiervan is een ‘Black Ginrin Soragoi’ en is redelijk uniek. Samen met Frieslandkoi scheppen we beide een bowl. Die hieronder is te zien. De koi staat al op onze koi aanbod pagina;
http://www.koicentrumfriesland.nl/koi-aanbod-japan-oktober-2017/

We rijden vervolgens door naar Kobayashi, waar één van onze Azukari zit. Een Shiro Utsuri met een Omosako bloedlijn. We hadden al gehoord dat de kweker enthousiast was dus ik was benieuwd.

Wanner ik de vis zie wordt ik blij, de body en huidkwaliteit is gigantisch goed. De groei is oké, zeker gezien de mindere zomer hier. De vis wordt gebolwd en ik maak een foto en video. We willen deze vis graag nog een jaar in Azukari om nog meer te groeien, het zwart komt immers wel door in Nederand. Of dit gelukt is horen jullie later…

Dan worden we gebeld door onze agent Rob. Hij heeft zojuist 2 hele grote Mukashi Ogons bij Marudo gekocht en biedt ze ons als eerste aan…

“Dat zal wel niet te betalen zijn” denken we. Maar als we de prijs horen rijden we er toch snel heen om de vissen zelf te kunnen zien. Ongelofelijk wat een duikboten zijn dit!!!! We kopen een Mukashi Ogon van 85 cm en ze is pas 4 jaar… Zal ze over de 1 meter gaan?

Deze duikboot komt naar Nederland en is vanaf 18 november, tijdens ons open weeken op 18 en 19 november te aanschouwen…

De dag zit erop. Een geslaagde dag dus. Veel kilometers gemaakt maar wel erg blij met de aankopen. Hieronder nog enkele sfeerbeelden.

Nieuw vanaf dit jaar is dat we dagelijks een kort filmverslag van de dag op het youtube kanaal van koi.frl plaatsen, deze zullen we ook delen op Facebook maar komt later vandaag online.

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Sayônara!

Sander

P.S. Bekijk onze aankopen op onze speciale pagina op de website;
http://www.koicentrumfriesland.nl/koi-aanbod-japan-oktober-2017/

Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere van onze aankopen of nog op zoek zijn naar een bepaalde koi? Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp Aankopen Groephttps://chat.whatsapp.com/C1c8CjXrunj69oZJisTXsW
WhatsApp/Telefoon
: +31(0)639752974
Facebook/Messengerhttps://facebook.com/koicentrumfriesland/
Emailinfo@koicentrumfriesland.nl

Op alle aankopen die u tijdens onze Japan reis doet krijgt u 10% aankoopkorting.
Wij vragen enkel een aanbetaling van 50%, risico tot 1 mei voor ons.