facebook

Filtertechniek

Net zoals uw vijver, legt u uw filter het liefst maar 1 keer aan. Koicentrum Friesland heeft door de jaren heen ruime ervaring met alle soorten filters, of het nu gaat om een koi- sier- of natuurvijver, groot of klein.

"Bedenk vooraf goed wat u met uw vijver wilt..."

De juiste keuze

Vaak ziet u bij een filter staan dat deze goed is voor een x aantal kuub. Helaas gaat deze regel vaak niet op. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Het is belangrijk dat u van te voren bepaald waar u met uw vijver naar toe wilt. U moet hierbij denken aan; Hoeveel vissen wil ik in welk tijdsbestek in mijn vijver? Hoeveel wil en ga ik voeren? Ligt mij vijver niet, half of volledig in de zon?

Dit zijn zomaar een aantal vragen waaraan u moet denken bij de keuze voor het juiste filtersysteem.

Onderhoud

Naast een filter dat genoeg capaciteit heeft voor uw wensen moet u een afweging maken in welke maten u tijd en zin heeft om uw filter te onderhouden. Kiest u voor een traditioneel meerkamer filter dan heeft u aanzienlijk meer onderhoud dan wanneer u kiest voor een trommelfilter.

Er zijn talloze opties welke ook allemaal een prijs hebben, naast de juiste keuze is het natuurlijk van belang dat het binnen uw budget past.

Koicentrum Friesland

"Bezint eer ge begint..."

Koicentrum Friesland voorziet u graag in alle informatie rondom uw filtersysteem en geven daar graag advies over. Naast advies kunnen wij u natuurlijk ook voorzien in de aanleg van uw filtersysteem of ondersteunen waar mogelijk.

Of het nu gaat om een kleine natuurlijke vijver of om een proffesioneel bassin voor koi of andere waterdieren, bij Koicentrum Friesland bent u aan het juiste adres.

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek.

Graag tot ziens bij Koicentrum Friesland!